- Voetverzorgingstips

Last van Schimmel- / Kalknagels?

Bij een dikke of broze nagel kunt u het beste de hulp van een professional inschakelen om de nagel te frezen, nagel begeleiden, advies over product gebruik, wat nog meer te doen om te schimmel aan te pakken.

Bij Pedicurepraktijk-Langedijk wordt er onder andere gewerkt met HFL Solution Spray.

De meeste tradionele producten werken met een pH verlaging in de nagel. Deze zorgt ervoor dat de zuurhiedsgraad in de omgeving van de nagel omlaag gaat en daardoor minder aantrekkelijk wordt voor een schimmel om in te leven. 

De HFL Solution Spray is een gepatenteerd product dat werkt met een hoge pH waarde en tevens een ingrediënt dat zowel schimmels als gisten niet laat overleven. Dit allemaal zonder de toevoeging van medicamenten, hormonen of antibiotica. Hierdoor kunt u de Solution Spray met een gerust hart gebruiken zonder enige contra-indicaties.

Mede is de Solution Spray uniek doordat deze niet alleen via de nagelplaat werkt maar ook via de huid naar binnen dringt. Hierdoor kan het product reiken tot aan de matrix van de nagel, waar de nieuwe cellen van de nagel ontstaan. Klinkt ingewikkeld maar een matrix is nu eenmaal dunner en elastischer en daardoor makkelijker te behandelen dan de nagelplaat die uit dikke laagjes keratine bestaat.

Onthoudt ook dat een spray tevens hygiënisch en makkelijk in gebruik is doordat men de nagel niet hoeft aan te raken.

Kinderpedicure

 

Steeds vaker zie ik in mijn praktijk kinderen met probleem plekjes aan de  voeten, die voor veel ongemakken kunnen zorgen.

Hierbij kunt u denken aan mycose/schimmelnagels, ingroeiende nagels, overmatige eeltvorming, eeltpitjes en verdere problemen die betrekking hebben op voetproblemen bij kinderen.

Veel ouders weten niet goed hoe ze dergelijke probleem plekjes aan de kindervoeten moeten behandelen. Daarom biedt Pedicurepraktijk-Langedijk ook behandelingen aan speciaal voor kinderen.

 

Nagels knippen bij baby's

Het knippen van de nageltjes bij kinderen kan een hele klus zijn. De nageltjes zijn klein en uw kind kan plotseling onverwachte bewegingen maken. Bij een baby mogen de nageltjes gedurende de eerste 6 tot 12 weken nog niet geknipt worden. Ze zijn nog te broos en scheuren snel in. Ook kunnen er door het knippen scherpe randjes ontstaan, waarmee uw baby zich per ongeluk kan bezeren. U kunt de nageltjes wel kort houden met een nagelvijltje.

Knip de nageltjes bij voorkeur als de baby lekker rustig is. Bijvoorbeeld wanneer deze slaapt of tijdens een voeding. De kans op plotselinge bewegingen is dan kleiner. Gebruik een speciaal nagelschaartje met stompe punten of een kleine nagelknipper, zodat u uw baby niet kunt bezeren als het toch een plotselinge beweging maakt. Knip de nageltjes recht af en houd de hoekjes iets langer, want ook bij baby's kunnen nageltjes al ingroeien.

Nagels knippen bij kinderen

Ook bij peuters, kleuters en oudere kinderen kan het een heel karwei zijn om nagels te knippen. Uw kind kan bang zijn en het knippen niet toelaten. Toch is het belangrijk de nagels ook bij kinderen kort te houden. Dit om te voorkomen dat kinderen zichzelf of anderen bezeren of dat er vuil onder de nagels komt, wat weer kans op wormen vergroot.

Pubers

Nagels van pubers zijn nog niet zo hard en stevig als die van volwassenen. Ze zijn dunner, broos en scheuren sneller in. Met name bij intensief sporten is het van belang de nagels op de juiste wijze te knippen en goed kort te houden om ingroeiende nagels te voorkomen. Wijs uw kind op het belang van goede verzorging van de nagels.

Bij verkeerd, te kort of slecht passend schoeisel bestaat er de kans bij pubers, dat de teennagels in gaan groeien. Dit kan vreselijk pijn gaan doen met grote kans op ontsteking of nog erger het verwijderen van de nagel.

Neemt uw "eigenwijze" puber uw adviezen niet aan? Laat hij/zij dan eens een bezoek brengen aan de pedicure. Deze kan hem/haar ook aanleren hoe de nagels verzorgd moeten worden en wijzen op eventuele risico's. Dit maakt vaak meer indruk en de tips en adviezen worden meestal eerder opgevolgd.

Tijdens de behandeling mag eventueel een mobiel/tablet meegebracht worden.

Tips

"Ik zoek een goedkope pedicure"

"Ik zoek een goedkope pedicure "
Hier krijg ik altijd de rillingen van. Als het om je voeten gaat moet je voorzichtig willen zijn.
De reden dat een gediplomeerd en gecertificeerd pedicure duurder is dan een hobbyist is,
- Betalen van belasting
- Betalen van variabele en vaste lasten (schoonmaak, gas, water, internet, telefoonrekening, onderhoud apparatuur, website hosting, abonnement vakliteratuur en brancheorganisatie , verzekeringen enzenz)
- Afdragen Inkomstenbelasting en BTW
- Geen vakantiegeld, geen pensioen.
- Bij- en nascholingen en cursussen.
- De rest zal ik je besparen.
Ik verdien alleen als ik een klant heb.
Ik verdien niet tijdens:
- Het schoonmaken zodat mijn klanten niks oplopen zoals schimmels/bacteriën. Dit houdt in, de salon schoonmaken, gebruikte doeken wassen, materialen reinigen in de daarvoor aanbevolen reinigers met de juiste reinigingsproducten.
- Plotseling annuleren, mensen die vlak van te voren afzeggen. Tijd om een ander in te plannen is er dan vaak niet.
- Tijdens bijscholing, ik probeer bij te blijven, op de hoogte te blijven, en informatie te verschaffen.
- Adverteren, communiceren, administratie.
- Tijdens ziekte en vakantiedagen.
Wanneer ik communiceer op Facebook, werk aan mn website of mn administratie doe verdien ik ook niks. Dus tijdens het schrijven van dit stukje 😉 ook niks...
Pedicure is míjn werk!
Ik werk met goede kwaliteit wegwerphandschoenen, zodat ik bij elke behandeling nieuwe/schone kan aandoen.
Ik werk met schone instrumenten zodat iedereen met volgens hygiëne regels behandeld kan worden (denk aan bloed, schimmels, bacteriën)
Ik werk met kwalitatief hoogstaande materialen wat betreft machines, producten en reinigingsproducten.
En niet te vergeten de opleidingen en workshops die ik heb gevolgd om kennis te vergaren, om mijn klanten te informeren en waar nodig door te kunnen verwijzen naar bijvoorbeeld een arts/dermatoloog. En om voldoende kennis te hebben om schimmels, bacteriën en eventuele andere problemen, bijzonderheden te kunnen constateren én om de behandelingen uit te kunnen voeren zoals het zou moeten.
Dit is mijn werk, mijn vak. Ik hou van mijn werk en hou van tevreden klanten.

LCN Wilde Pedique

Gelnagels LCN Wilde Pedique

U hoeft zich niet langer te schamen voor uw teennagels, voortaan kunt u onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan. Maak een afspraak bij mij, Pedicurepraktijk Langedijk, want LCN Gelnagels (LCN Wilde Pedique), een moderne cosmetische teennagelcorrectie, geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels.

Door de ontwikkeling van dit modern correctiemateriaal kunnen nagelziekten nu succesvol behandeld worden. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft. 

Wilde Pedique van LCN is een gel die uitermate geschikt is voor het maken van een kunstnagel op de tenen. Door de elastische samenstelling past de gelnagel zich prima aan bij het afwikkelen van de voet. Bovendien geeft de gelnagel een heel mooi, cosmetisch resultaat. Met deze techniek en methode worden lelijke schimmelnagels verandert in mooie complete nagelplaten. De schimmelnagels kunnen behandeld worden met een anti-mycose middel ondanks dat LCN Wilde Pedique erop zit. Verder is de techniek o.a. te gebruiken om afgebroken nagels te corrigeren. U zult verstelt staan van het resultaat, en u hoeft zich niet meer te schamen voor uw voeten!

Wilde Pedique (zeer geschikt voor mannen met nagelproblemen)

Dit is een modern cosmetisch teennagelcorrectiemiddel. Hiervoor gebruik ik de elastische en speciaal voor de voeten ontwikkelde Wilde Pedique gel van LCN.

Op een schimmelnagel of een afgebroken nagel, kan gedeeltelijk of helemaal een nieuwe kunstnagel geplaatst worden, waardoor u weer mooi verzorgde teennagels heeft.

Bij de volledige behandeling worden de probleem teennagels voorzien van LCN Wilde Pedique gel met een neutrale en natuurlijk kleur excl. de kosten van de voorbehandeling voor pedicure