- Voetverzorgingstips

Ambulante behandeling (bij u thuis)

Mocht u slecht ter been zijn en niet naar de praktijk kunnen komen dan kom ik naar u voor een behandeling.

Hierbij komt een extra reis toeslag boven op de prijs van desbetreffende behandeling van  €5,00 afhankelijk van de afstand.

De extra prijs voor het reizen wordt van te voren afgesproken zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Kinderpecicure

Kinderpedicure

Steeds vaker zie ik in mijn praktijk kinderen met probleem plekjes aan de voeten, die voor veel ongemakken kunnen zorgen.

Hierbij kunt u denken aan mycose/schimmelnagels, ingroeiende nagels, overmatige eeltvorming, eeltpitjes en verdere problemen die betrekking hebben op voetproblemen bij kinderen.

Veel ouders weten niet goed hoe ze dergelijke probleem plekjes aan de kindervoeten moeten behandelen. Daarom biedt Pedicurepraktijk-Langedijk ook behandelingen aan speciaal voor kinderen.

 

Nagels knippen bij baby's

Het knippen van de nageltjes bij kinderen kan een hele klus zijn. De nageltjes zijn klein en uw kind kan plotseling onverwachte bewegingen maken. Bij een baby mogen de nageltjes gedurende de eerste 6 tot 12 weken nog niet geknipt worden. Ze zijn nog te broos en scheuren snel in. Ook kunnen er door het knippen scherpe randjes ontstaan, waarmee uw baby zich per ongeluk kan bezeren. U kunt de nageltjes wel kort houden met een nagelvijltje.

Knip de nageltjes bij voorkeur als de baby lekker rustig is. Bijvoorbeeld wanneer deze slaapt of tijdens een voeding. De kans op plotselinge bewegingen is dan kleiner. Gebruik een speciaal nagelschaartje met stompe punten of een kleine nagelknipper, zodat u uw baby niet kunt bezeren als het toch een plotselinge beweging maakt. Knip de nageltjes recht af en houd de hoekjes iets langer, want ook bij baby's kunnen nageltjes al ingroeien.

Nagels knippen bij kinderen

Ook bij peuters, kleuters en oudere kinderen kan het een heel karwei zijn om nagels te knippen. Uw kind kan bang zijn en het knippen niet toelaten. Toch is het belangrijk de nagels ook bij kinderen kort te houden. Dit om te voorkomen dat kinderen zichzelf of anderen bezeren of dat er vuil onder de nagels komt, wat weer kans op wormen vergroot.

Pubers

Nagels van pubers zijn nog niet zo hard en stevig als die van volwassenen. Ze zijn dunner, broos en scheuren sneller in. Met name bij intensief sporten is het van belang de nagels op de juiste wijze te knippen en goed kort te houden om ingroeiende nagels te voorkomen. Wijs uw kind op het belang van goede verzorging van de nagels.

Bij verkeerd, te kort of slecht passend schoeisel bestaat er de kans bij pubers, dat de teennagels in gaan groeien. Dit kan vreselijk pijn gaan doen met grote kans op ontsteking of nog erger het verwijderen van de nagel.

Neemt uw "eigenwijze" puber uw adviezen niet aan? Laat hij/zij dan eens een bezoek brengen aan de pedicure. Deze kan hem/haar ook aanleren hoe de nagels verzorgd moeten worden en wijzen op eventuele risico's. Dit maakt vaak meer indruk en de tips en adviezen worden meestal eerder opgevolgd.

Tijdens de behandeling mag eventueel een mobiel/tablet meegebracht worden.

Tips

LCN Wilde Pedique

Gelnagels LCN Wilde Pedique

U hoeft zich niet langer te schamen voor uw teennagels, voortaan kunt u onbezorgd, zelfbewust en elegant door het leven gaan. Maak een afspraak bij mij, Pedicurepraktijk Langedijk, want LCN Gelnagels (LCN Wilde Pedique), een moderne cosmetische teennagelcorrectie, geeft fantastische resultaten bij het corrigeren van teennagels.

Door de ontwikkeling van dit modern correctiemateriaal kunnen nagelziekten nu succesvol behandeld worden. Uw teennagel kan gedeeltelijk of zelfs helemaal gerepareerd en gecorrigeerd worden zodat u weer esthetisch mooie, goed verzorgde teennagels heeft. 

Wilde Pedique van LCN is een gel die uitermate geschikt is voor het maken van een kunstnagel op de tenen. Door de elastische samenstelling past de gelnagel zich prima aan bij het afwikkelen van de voet. Bovendien geeft de gelnagel een heel mooi, cosmetisch resultaat. Met deze techniek en methode worden lelijke schimmelnagels verandert in mooie complete nagelplaten. De schimmelnagels kunnen behandeld worden met een anti-mycose middel ondanks dat LCN Wilde Pedique erop zit. Verder is de techniek o.a. te gebruiken om afgebroken nagels te corrigeren. U zult verstelt staan van het resultaat, en u hoeft zich niet meer te schamen voor uw voeten!

Wilde Pedique (zeer geschikt voor mannen met nagelproblemen)

Dit is een modern cosmetisch teennagelcorrectiemiddel. Hiervoor gebruik ik de elastische en speciaal voor de voeten ontwikkelde Wilde Pedique gel van LCN.

Op een schimmelnagel of een afgebroken nagel, kan gedeeltelijk of helemaal een nieuwe kunstnagel geplaatst worden, waardoor u weer mooi verzorgde teennagels heeft.

Bij de volledige behandeling worden de probleem teennagels voorzien van LCN Wilde Pedique gel met een neutrale en natuurlijk kleur excl. de kosten van de voorbehandeling voor pedicure